Chili dog / ljuti ajoli, hrskava kupus salata, čips sa ukusom slatke paprike
- čili roštiljska kobasica Grillmeister
- čips sa ukusom slatke paprike Snack Day
- ljubičasti i zeleni kupus
- Limun
- sveža čili papričica
- 150g majoneza
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene ljute paprike
- gauda
Pomešajte majonez sa belim lukom i kašičicom mlevene ljute paprike. Kupus začinite sa malo ulja i limunovog soka. U kiflu stavite šnit gauda sira, pa vruću kobasicu i prelijte je sosom i salatom, a čips zadenite sa strane ili jedite zasebno.
Sweet and sour dog / karamelizovani luk, sos od senfa i meda, kornišoni sa medom i čips sa ukusom soli i sirćeta
- classic roštiljska kobasica Grillmeister
- čips sa ukusom soli i sirćeta Snack Day
- 4 glavice crnog luka
- 150g šećera
- 60ml jabukovog sirćeta
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ulja
- biber
- kornišoni sa medom Freshona
- gauda
- senf
- med
Karamelizovani luk napravite tako što ćete tanko naseći crni luk i na tihoj vatri ga dinstati na ulju poklopljenog prvih 7 minuta dok ne postane proziran. Nakon toga otklopite i pojačajte vatru pa mešajte dok god luk blago ne potamni. Nakon toga ubacite šećer pa dinstajte tako narednih 8 minuta uz stalno mešanje. Kada se luk karamlizuje i poprimi finu zlatnu nijansu, dodajte i sirće pa mešajte dok se ne ukuva nekoliko minuta. Tako pripremljen luk čuvajte u teglici u frižideru do 2 nedelje.
Za sos sa senfom i medom u senf dodajte kašičicu po kašičicu meda dok ne postane taman po vašem ukusu. Kornišone sitno naseckajte. U kiflu stavite gaudu, vruću kobasicu, prelijte je sosom od senfa, pa karamelizovanim lukom i pospite krastavčiće odozgo, a čips zadenite sa strane.
Salsa dog / rančerski sos, salsa od svežeg paradajza, slani čips
- roštiljska kobasica sa slaninom Grillmeister
- čips slani Snack Day
- sveže začisnko bilje (bosiljak, nana, vlašac, peršun)
- 50g majoneza
- 50g kiselog mleka
- 50g kisele pavlake
- 1 čen belog luka
- biber
- 300g svežeg paradajza
- 2 mala ili 1 veći ljubičasti luk
- maslinovo ulje
- biber
- limun
- gauda
Rančerski sos napravite tako što ćete pomešati majonez, kiselo mleko, pavlaku, sitno seckano začinsko bilje koje vam je na raspolaganju, pasiran čen belog luka i biber.
Za salsu od paradajza sitno naseckajte luk, paradajz i začinsko bilje. Pomešajte sastojke pa ih sačinite sa malo maslinovog ulja, limunovog soka i bibera po ukusu.
Hot dog sastavite tako što ćete u kiflu staviti šnit gaude, a zatim unutra ubaciti kobasicu, preliti je rančerskim dresingom, posuti salsu preko i zadenuti čips sa strane.
Napomena: Ovo su samo predlozi kombinacija, ali svaki od ovih priloga se veoma lepo slaže međusobno.