Iza radnog stola zapala je slika tebe i mene u jednoj od onih foto komora u koje ulaze samo rasterećeni turisti. Moj nos priljublje uz tvoje čelo, oboje smo nasmejani ali ne stajemo u celi u kadar. Takve slike smo videli na filmovima pa smo hteli i mi da imamo jednu. Tada nismo znali da će nam to biti svakodnevni podsetnik na najlepših pet dana u sunčanom Rimu. Arsen ju je našao na podu i ljubopitljivo mi je pružio što me je raznežilo jer smo te godine poželeli porodicu. Sada smo već dogurali do vikenda u kom pripremamo tortu za Arsin prvi rođendan, proleće je daleko, a Rim je još dalje. Nakon rođendana čeka nas puno lepih druženja i ukusne hrane. Ovi brusketi su lep primer jednostavnog posluženja koje se može pripremiti nekoliko dana unapred. Umesto običnog hleba umesila sam ove hlebiće sa maslinama i sirom koji se lepo slažu sa već gotovim #deluxe namazima za bruskete iz Lidla. Upotpunite posluženje uz sir, suhomesnate zalogaje, masline i piće po vašem ukusu. Jednostavan recept čeka vas u nastavku.
- 400g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1/3 kašicice soli
- 1 kašičica majčine dušice
- 200g Deluxe zelenih maslina, isečenih na pola
- 80g rendanog grana padano sira
- 125ml mleka
- 2 jaja
- Deluxe namaz za bruskete na bazi paradajza