Iza radnog stola zapala je slika tebe i mene u jednoj od onih foto komora u koje ulaze samo rasterećeni turisti. Moj nos priljublje uz tvoje čelo, oboje smo nasmejani ali ne stajemo u celi u kadar. Takve slike smo videli na filmovima pa smo hteli i mi da imamo jednu. Tada nismo znali da će nam to biti svakodnevni podsetnik  na najlepših pet dana u sunčanom Rimu. Arsen ju je našao na podu i ljubopitljivo mi je pružio što me je raznežilo jer smo te godine poželeli porodicu. Sada smo već dogurali do vikenda u kom pripremamo tortu za Arsin prvi rođendan, proleće je daleko, a Rim je još dalje. Nakon rođendana čeka nas puno lepih druženja i ukusne hrane. Ovi brusketi su lep primer jednostavnog posluženja koje se može pripremiti nekoliko dana unapred. Umesto običnog hleba umesila sam ove hlebiće sa maslinama i sirom koji se lepo slažu sa već gotovim #deluxe namazima za bruskete iz Lidla. Upotpunite posluženje uz sir, suhomesnate zalogaje, masline i piće po vašem ukusu. Jednostavan recept čeka vas u nastavku.

  • 400g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/3 kašicice soli
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 200g Deluxe zelenih maslina, isečenih na pola
  • 80g rendanog grana padano sira
  • 125ml mleka
  • 2 jaja
  • Deluxe namaz za bruskete na bazi paradajza
 
1. U činiji pomešajte brašno, so, prašak za pecivo, sir i masline.
2. Dodajte jaja i mleko pa mešajte dok ne nestanu suvi delovi. 
3. Testo podelite na dva dela i od svakog obrazujte valjak. Prebacite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite na 180°C oko 25 minuta. 
4. Neka se pecivo kratko prohladi, a onda ga isecite  na tanke kriške pa njih poređajte po plehu i vratite u rernu na još 10 minuta ili dok spoljašnji sloj ne postane hrskav.
5. Služite sa #deluxe nadevom za bruskete i drugim prilozima po želji.
(Visited 141 times, 1 visits today)