Jesenje šetnje čine da se kući vraćamo sa više stvari nego što smo imali kad smo u njih krenuli. Od sakupljenog omiljene su mi dve debeljuškaste šišarke za koje naše dete kaže da su to mama i tata koji se ljube dok ispušta zvuk cmakanja i kikotanja. One nam sada stoje kao ukras na trpezarijskom stolu. Sakupili smo takođe i kolekciju divljeg kestenja koje su deca kasnije rasula po kući pa sam imala oko čega da se nerviram. A pored toga od jako bitnih stvari koje smo uneli u dom nabrojala bih i miris magle, žute krokuse koje je Nara ovekovečila na crtežu sada zakačenom posred frižidera i naravno apetit kakav od zime nismo osetili.
Kada je apetit u pitanju njega nije uvek lako namiriti ali sendvič sa pohovanom piletinom je dosta uspešan u tome. Između dva brioš jastučeta, puterasta i meka kao pamuk nalazi se hrskava piletina, sočna i veoma jednostavno začinjena jer je kremasti preliv preko salate od kupusa i šargarepe, sa oštrinom belog luka i pikantnošću senfa dovoljan da učini ukus ovog sendviča ujedno svežim i zanimljivim. U svakom zalogaju dešava se dosta hrskanja i mljackanja i ovaj sendvič će vam zasigurno namirti aždaju u stomaku koju može da probudi samo šetnja po hladnom danu. Meke zemičke, ukusne kornišone i piletinu po super ceni, kao i sve drugo potrebno za ovaj sendvič možete pronaći u Lidlu, a na blogu vas čeka recept.
pohovana piletina
- 1kg belog mesa Lidlova mesara
- so i biber
- 2 kašičice belog luka u granulama Kania
- 1 jaje
- 2 dl punomasnog mleka Sljubavlju domaće
- 1 kašika sirćeta
- 100g brašna Castello
- 100g skroba Belbake
- 1.5l ulja za prženje
- Piletinu isecite na krupne komade. Dobro posolite, pobiberite i dodajte beli luk u granulama.
- U činiji pomešajte mleko sa sirćetom, pa nakon 5 minuta umešajte jaje i prelijte sve preko mesa.
- U drugoj činiji pomešajte brašno i skrob i blago posolite.
- Zagrejte ulje do 180°C stepeni. Ulje je spremno kada ubacite malo poha, a on ostane na površini i počne da cvrči.
- Meso vadite iz mokre marinade, umačite u mešavinu brašna sa svih strana i ubacujte u vrelo ulje. Kada dobro porumeni vadite na ubrus. Nastavite tako sa preostalim mesom.
salata od kupusa i šargarepe
- 1/4 glavice kupusa
- 2 velike šargarepe
- 1/2 ljubičastog luka
- 3 kašike majoneza Kania
- 2 kašike soka od limuna ili sirćeta
- 1 kašičica senfa Kania
- 1 kašičica sušene mirođije Kania
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica bibera
- U činiji sjedinite majonez, limun, senf, mirođiju i beli luk. U većoj činiji pomešajte sitno narendanu šargarepu, tanko nasečen kupus i luk. Prelijte umakom i sve dobro sjedinite pa začinite dodatno po ukusu.
dodatno
- 2-3 kašike majoneza Kania
- ljuti sos ili kečap
- kornišoni
- brioš zemičke
- Pomešajte 2-3 kašike majoneza, kašiku ljutog sosa i 1-2 kašičice soka iz tegle sa kornišonima.
- Premažite brioš sa tim prelivom, dodajte naseckane kornišone, piletinu, salatu od kupusa i poklopite drugim delom zemičke.