Jesenje šetnje čine da se kući vraćamo sa više stvari nego što smo imali kad smo u njih krenuli. Od sakupljenog omiljene su mi dve debeljuškaste šišarke za koje naše dete kaže da su to mama i tata koji se ljube dok ispušta zvuk cmakanja i kikotanja. One nam sada stoje kao ukras na trpezarijskom stolu. Sakupili smo takođe i kolekciju divljeg kestenja koje su deca kasnije rasula po kući pa sam imala oko čega da se nerviram. A pored toga od jako bitnih stvari koje smo uneli u dom nabrojala bih i miris magle, žute krokuse koje je Nara ovekovečila na crtežu sada zakačenom posred frižidera i naravno apetit kakav od zime nismo osetili. 

 

Kada je apetit u pitanju njega nije uvek lako namiriti ali sendvič sa pohovanom piletinom je dosta uspešan u tome. Između dva brioš jastučeta, puterasta i meka kao pamuk nalazi se hrskava piletina, sočna i veoma jednostavno začinjena jer je kremasti preliv preko salate od kupusa i šargarepe, sa oštrinom belog luka i pikantnošću senfa dovoljan da učini ukus ovog sendviča ujedno svežim i zanimljivim. U svakom zalogaju dešava se dosta hrskanja i mljackanja i ovaj sendvič će vam zasigurno namirti aždaju u stomaku koju može da probudi samo šetnja po hladnom danu. Meke zemičke, ukusne kornišone i piletinu po super ceni, kao i sve drugo potrebno za ovaj sendvič možete pronaći u Lidlu, a na blogu vas čeka recept.

pohovana piletina

  • 1kg belog mesa Lidlova mesara
  • so i biber
  • 2 kašičice belog luka u granulama Kania
  • 1 jaje
  • 2 dl punomasnog mleka Sljubavlju domaće
  • 1 kašika sirćeta
  • 100g brašna Castello
  • 100g skroba Belbake
  • 1.5l ulja za prženje
  1. Piletinu isecite na krupne komade. Dobro posolite, pobiberite i dodajte beli luk u granulama.
  2. U činiji pomešajte mleko sa sirćetom, pa nakon 5 minuta umešajte jaje i prelijte sve preko mesa. 
  3. U drugoj činiji pomešajte brašno i skrob i blago posolite.
  4. Zagrejte ulje do 180°C stepeni. Ulje je spremno kada ubacite malo poha, a on ostane na površini i počne da cvrči.
  5. Meso vadite iz mokre marinade, umačite u mešavinu brašna sa svih strana i ubacujte u vrelo ulje. Kada dobro porumeni vadite na ubrus. Nastavite tako sa preostalim mesom.

salata od kupusa i šargarepe

  • 1/4 glavice kupusa
  • 2 velike šargarepe
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 3 kašike majoneza Kania
  • 2 kašike soka od limuna ili sirćeta
  • 1 kašičica senfa Kania
  • 1 kašičica sušene mirođije Kania
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica bibera
  1. U činiji sjedinite majonez, limun, senf, mirođiju i beli luk. U većoj činiji pomešajte sitno narendanu šargarepu, tanko nasečen kupus i luk. Prelijte umakom i sve dobro sjedinite pa začinite dodatno po ukusu.

dodatno

  • 2-3 kašike majoneza Kania
  • ljuti sos ili kečap 
  • kornišoni
  • brioš zemičke
  1. Pomešajte 2-3 kašike majoneza, kašiku ljutog sosa i 1-2 kašičice soka iz tegle sa kornišonima.
  2. Premažite brioš sa tim prelivom, dodajte naseckane kornišone, piletinu, salatu od kupusa i poklopite drugim delom zemičke. 
(Visited 62 times, 1 visits today)