Prvi put sam ukusan hot-dog jela na muzičkom festivalu u Mađarskoj dok sam još na nogama nosila svoje odavno raspale starke i dok mi je kosa bila duga do struka. Na štandu bi nam uvalili kiflu sa barenom viršlom, a onda bi se sami služili prilozima koji su gotovo nepregledno bili poređani duž tezge. Od sveže salate i sira, pikantnih, začinjenih, kiselkastih i slatkastih preliva do različitog začinskog bilja. Dosadni hot-dog postao je uzbudljiv i od tad njegovu pripremu shvatam ozbiljno. Meka kifla i ukusna viršlu su obavezna stavka razume se, a sve posle toga je igra i prilika da se ukusi svih ukućana zadovolje. Ova verzija sa remuladom je ipak nešto više. Umak na bazi majoneza sa gomilicom sitno seckanih kornišona, kapra, senfa i začinskog bilja. Balans postižemo sa malo meda i ljutog sosa za one koji vole pikantno. Kada zagrizete ovaj mekani sendvič osetićete zahvalnost i ljubav prema životu, a bilo da organizujete žurku u dvorištu, na terasi ili piknik u šumi ovi sendviči su uvek moj predlog broj jedan. Sve potrebne sastojke možete pronaći u Lidlu, a većini je niska cena i kad akcije nema što ovaj recept čini dodatno primamljivim. Na blogu kao i uvek ovde vas čeka detaljan recept.
- 6 kifli
- 6 hot-dog viršli
- topi sir sa gaudom Pilos
remulada
- 8-10 kornišona Freshona
- 2 kašičice kapra Freshona
- 5 kašika majoneza Kania
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 kašičica dijon senfa Kania
- 1 kašičica soka od limuna
- meda po ukusu
- ljutog sosa po ukusu
- Sitno naseckajte sve sastojke za remuladu pa ih sjedinite sa majonezom i senfom, a onda dodajte malo meda i ljutog sosa po ukusu. Ostavite u frižideru dok pripremate hot-dog.
- Viršle oljuštite pa ih ubacite u vrelu vodu i ostavite tako 5 minuta dok ne isplivaju.
- Kifle namažite sirom pa smesite unutra po jednu viršlu i prelijte remuladom.