Ovaj ručak iz jednog tiganja nahranio nas je tokom duge, vrele nedelje koja je iza nas. Sos za ovo jelo nastaje od puno povrća koje se jedno po jedno karamelizuje u istom tiganju pa se svi začinini i arome nadovezuju u nešto izuzetno slasno i ukusno. Sve započinje gril kobasicama koje su pomalo pikantne i čine savršenu bazu za predstojeće dinstanje. Kada povrće omekša i porumeni vraćamo ga u tiganj i zalivamo pivom bogatog ukusa i dovoljne gorčine da izbalansira sve ukuse. Dodajemo špecle koje su vrsta testenine čiji ukus i meka rustična tekstura podsećaju na babine ručkove pre polaska u školu. Na kraju malo mladog sira koji će se tegliti i ublažiti sve ukuse svojom nežnom, mlečnom aromom i jelo je spremno za vas da uživate u njemu. Ako kao i ja obavite pametnu kupovinu u Lidlu imaćete sastojke za ovo jelo koji su uvek povoljni i niskih cena i kad akcije nema, detaljan recept kao i uvek pronađite na blogu.



- 1 pakovanje gril kobasica Pikok
- 1 glavica crnog luka, na trakice
- 1 paprika babura, na trakice
- 1 kockica putera
- 2 čena belog luka, sitno seckna
- 5-6 šampinjona
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kocka goveđeg bujona
- 1.5 dl IPA craft piva
- 100g mladog sira Pilos
- 1 pakovanje špecli
- 2 kašike peršuna
- 2 struka mladog luka
