Ovaj ručak iz jednog tiganja nahranio nas je tokom duge, vrele nedelje koja je iza nas. Sos za ovo jelo nastaje od puno povrća koje se jedno po jedno karamelizuje u istom tiganju pa se svi začinini i arome nadovezuju u nešto izuzetno slasno i ukusno. Sve započinje gril kobasicama koje su pomalo pikantne i čine savršenu bazu za predstojeće dinstanje. Kada povrće omekša i porumeni vraćamo ga u tiganj i zalivamo pivom bogatog ukusa i dovoljne gorčine da izbalansira sve ukuse. Dodajemo špecle koje su vrsta testenine čiji ukus i meka rustična tekstura podsećaju na babine ručkove pre polaska u školu. Na kraju malo mladog sira koji će se tegliti i ublažiti sve ukuse svojom nežnom, mlečnom aromom i jelo je spremno za vas da uživate u njemu. Ako kao i ja obavite pametnu kupovinu u Lidlu imaćete sastojke za ovo jelo koji su uvek povoljni i niskih cena i kad akcije nema, detaljan recept kao i uvek pronađite na blogu.

  • 1 pakovanje gril kobasica Pikok
  • 1 glavica crnog luka, na trakice
  • 1 paprika babura, na trakice
  • 1 kockica putera
  • 2 čena belog luka, sitno seckna
  • 5-6 šampinjona
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kocka goveđeg bujona 
  • 1.5 dl IPA craft piva
  • 100g mladog sira Pilos
  • 1 pakovanje špecli
  • 2 kašike peršuna
  • 2 struka mladog luka
 
1. Kobasice isecite sitno pa ih prepržite na malo ulja dok ne porumene. Izdvadite ih na tanjir pa dodajte naseckane pečurke. I njih pržite dok ne porumene pa ih izvadite sa kobasicama. 
2. Ubacite zatim luk i papriku i dinstajte sa kockicom putera dok ne postanu meki i karamelizovani. Dodajte im kobasicu, pečurke i sitno seckan beli luk. Mešajte kratko pa dodajte majčinu dušicu i kocku supe razmućenu u malo vrele vode. Na kraju sipajte pivo, sve promešajte i poklopite pa krčkajte iznad tihe vatre oko 10 minuta.
3. Špecle kuvajte 2 minuta u ključaloj vodi pa ih ubacite u sos, dodajte nacepkan sir, peršun i mladi luk i sve promešajte. 
(Visited 125 times, 1 visits today)