Na sredini kaldrmisane ulice našeg grada bila je jedna sendvičara krajnje neuglednog i gotovo neprimetnog izgleda u kojoj je radila tužna devojčica, kako smo je mama i ja zvale. Njen osmeh gotovo nikad nismo videle, ali njena ozbiljnost nije bila neprijateljska i nelagodna, već tiha i nenametljiva. Uprkos tome sendviči koje je pravila odisali su radošću i životom, bili su odmereni, savršeno začinjeni, uvek puni sveže salate i ukusni kao da ih je napravio neko sa mnogo ljubavi. Klub sendvič, slojeviti, šareni trouglasti sendvič dolazio je u dubokoj beloj kutiji od kartona. Otvarala sam ga kao poklon ispod jelke i svaki put sa malo više uzbuđenja nego prethodni. Četiri trouglića bila su smeštena u uglovima kutije, a na sredini zlatno žuti prženi krompirići. Pod rukama sve je bilo toplo, a u prostoriji se razlegao slatki miris prepečenog tost hleba. Danas mnogo godina kasnije i dalje volim klub sendvič i mislim da zaslužuje svoje mesto na blogu. Između hrksavnog, puterastog tost hleba ređaju se slojevi kobasice za malo začina, listići carskog sira za karakter i  sveža salata da sve ukuse izbalansira. Uz to poslužujemo naravno i pomfrit jer jedno bez drugog ne ide. Moj sendvič nije bio kao onaj koji je tužna devojčica pravila, samo iz razloga što su sendviči ukusniji kad ih neko drugi napravi, pa imajte to na umu da ga podelite sa nekim koga volite.

U Lidlu sam obavila pametnu kupovinu i sastavila sendvič od proizvoda koji su stalno povoljni I niskih cena I kad akcije nema. Spisak potrebnih namirnica kao i recept čeka vas zabeležen na blogu.

  • 6 parčadi tosta sa puterom
  • 3-4 kašičice majoneza Kania
  • 2 koluta paradajza
  • 2 listića zelene salate po izboru
  • 16 režnjeva sendvič kobasice Pikok
  • 4 listića carskog sira PIlos
  • pomfrit i kečap
  1. Hleb istostirajte i odmah premažite sa malo majoneza.
  2. Ređajte hleb, kobasicu, sir, paradajz, hleb, kobasica, sir, zelena salata, hleb. 
  3. Presecite na pola i služite sa rebrastim pomfritom dok je toplo.
(Visited 48 times, 1 visits today)