Ono što volim u vezi ovakvih obroka je količina svežih sastojaka poput rumenog paradajza ili krupnih paprika koji pucaju od sočnosti i listića pažljvo ubiranih začina koji ne kradu pažnju drugih sastojaka već ističu svu njihovu lepotu. To je obrok koji se prostire po celom stolu na dohvat ruke svih onih koji su se oko stola okupili. Boje i teksture zamenjuju kitnjasto cveće, a mirisi koji se šire pozivaju sve prisutne na uživanje. Volim ovaj period godine kada nije potrebno mnogo truda da se napravi magija na tanjiru, samo dobri sastojci koji si rasli u zemlji i upijali toplo sunce, a onda se sjedinili na tanjiru sa malo maslinovog ulja i kapljica limunovog soka u salatu koja peva od svežine. Dodajte tome piletinu u pikantnom BBQ sosu i zamotajte sve u meku tortilju. Ja nastojim sa ovim receptom da prizovem leto i svu radost koju ono nosi. Ukoliko želite da mi se pridružite u Lidlovoj pijaciji čeka vas paradajz i drugo povrće potrebno za ovu salsu koje je sertifikovano, kvalitetno i sveže, a recept kao i uvek potražite na blogu.






za salsu
- 4-5 rumenih paradajza
- 1 paprika babura
- 1 manji ljubičasti luk
- 1 čen belog luka
- veza peršuna
- bosiljak
- 1/2 limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber
- Paradajz isecite malo krupnije, dok papriku nasecite na sitne kockice kao i ljubičasti luk. Sjedinite ih u činiji sa belim lukom pa dodajte naseckan peršun i bosiljak. Začinite sa dosta bibera i limuna, malo soli i prelijte sve maslinovim uljem. Promešajte i ostavite da se marinira na spbnoj temperaturi.
sendvič
- 2 tortilje
- 500g batka i karabatka u BBQ marinadi Gril majstor
- grčki jogrut PIlos
- Meso prepecite na dobro zagrejanom tiganju dok ne porumeni sa obe strane. Ostavite ga pokrivenog da odmori 10 minuta, a onda ga isecite na komade.
- Tortilje premažite sa grčkim jogurom, preko stavite meso, a onda rasporedite salsu. Zamotajte i prepecite na tiganji sa svih strana. Presecite na pola i uživajte dok je toplo.
