Za laganiji obrok često biram pasta salate,  a ova je nešto posebno i možete je poslužiti kao brz ručak tokom nedelje ili kao deo svečane trpeze. Tajna je u sastojcima iz Lidlove #deluxe ponude koji su izuzetno kvalitetni i uzdižu i najprostija jela na neku višu razinu. Paradajz i ljutika koji se mariniraju u vinegretu od balsamiko sirćeta predstavljaju osnovu ukusa, pomalo kiselu, umereno slatku i nedokučivo bogatu i svežu istovremeno. Topli, meki jastučići od testa punjeni rikotom i pistaćima poznatiji kao ravioli kratko se kuvaju u vreloj vodi, a onda se ubacuju u marinadu dok su još topli kako bi upili sve te predivne sokove. Zbog vedre zelene boje i pikantog ukusa dodajemo rukolu kada se raviole prohlade, a onda salatu posipamo sa sveže narendanim listićima sira i fino naseckanim pistaćima za orašastu notu i zabavnu teksturu u svakom zalogaju. Detaljan recept čeka vas u nastavku.

za marinadu

  • 250g čeri paradajza
  • 1 ljutika ili 1/4 ljubičastog luka
  • 25ml balsamiko sirćeta iz Modene Deluxe
  • 1 lašičica meda
  • 1 kašičica senfa
  • 1 čen belog luka, usitnjen
  • 3 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja Deluxe
  • so i biber po ukusu

dodatno

  • 500g raviola sa pistaćima i rikotom Deluxe
  • 2-3 šake rukole
  • 40g pistaća
  • 40g Grana padano Deluxe
  1. Pomešajte balsamiko sirće, med, senf i beli luk pa u tankom mlazu uz mešanje ulivajte maslinovo uljei mešajte sve dok ne dobijete gust vinegret (dresing). Čeri nasecite na četvrtine, a ljutiku na tanke režnjeve pa ubacite u marinadu i začinite po ukusu.
  2. Za to vreme zagrejte dobro posoljenu vodu u šerpi do ključanja pa ubacite raviole i kuvate ih 4 minuta. Dobro ih ocedite pa ih ubacite u marinadu i promešajte. Ostavite da se prohlade pa umešajte rukolu.
  3. Poslužite salatu sa dosta sira i sa krupno naseckanim pistaćima.
(Visited 240 times, 1 visits today)