Pravile smo zajedno tortu za njen rođendan. Jedan vikend smo je pekle i mutile fil, a nedelju dana kasnije smo je ukrasile perlicama i cvetićima. Divila sam se njenoj smirenosti i rešenosti da razbije silna jaja iako je posle svakog želela da opere ruke. A onda kada je došlo vreme da duva svećice sa ponosom je svima stavila do znanja da je to njenih ruku delo. U kolima, na putu do kuće ona i drugarica su skidale perlice i grickale ih uz kikotanje. Od rođendana torta je nekoliko puta bila na meniju i rekao bi čovek da će mi slatko dojaditi ali onda je u Lidlu osvanuo ovaj #deluxe namaz od pistaća i kikirikija i eto me ovde sa tiramisuom u jednoj ruci i kašičicom u drugoj. Silno volim da serviram tiramisu u kristalnoj čaši sa viskom nožicom, ali dolaze u obzir čaše svih oblika i veličina. Zato i vas savetujem da otvorite vitrinu u kojoj stoje sve one čaše koje ste verovatno još od bake nasledile pa napunite svaku piškotama namočenim u kafu i liker i neodoljivim kremom od pistaća. Ovaj lagani desert bogatog orašastog ukusa biće elegantan izbor poslastice na sledećoj zabavi koju priređujete, ali bi isto tako mogao biti divan način da počastite sebe ovog vikenda. Za malo praznične atmosfere ukrasite ga sa  #favorina đakonijama i uživajte u njegovoj lepoti

  • 5 žumancaca
  • 250g maskarpone sira Pilos
  • 250g šećera u prahu Belbake
  • 200g krema od pistaća Deluxe
  • 200ml slatke pavlake 
  • 200g piškota Sondey
  • 2dl instant kafe
  • 1 čašica krem likera
  1. U činiji iznad pare mutite žumanca sa 5 kašika šećera dok ne postanu penasta i vrela na dodir.
  2. Kada se malo prohlade dodajte maskarpone, preostali šećer i krem od pistaća pa sjedinite. Zasebno ulupajte pavlaku i umešajte je u krem laganim pokretima.
  3. Piškote umačite u mešavinu kafe i likera pa ih ređajte u čaše ili u četvrtasti kalup. Red piškota, red krema od psitaća pa ponovite. 
  4. Tiramisu ukrasite po želji i fino ga ohladite pre služenja, najbolje preko noći.
(Visited 168 times, 1 visits today)