Tokom odrastanja, omiljeni trenuci sa tatom bili su mi oni kad ga zateknem u kuhinji. Dok mu je posao to dozvoljavao, tata nam je spremao hranu preko radne nedelje. Pored toga što sam volela njegovo kuvanje, još sam više volela što je za kuhinjskim pultom bio dostupan za beskrajno brbljanje. Tako bih se ja posadila iza šanka, a teme bi krenule da se kotrljaju iz usta kao da su bile silom držane unutra. Omiljene su mi bile one životne ili kako bi tata rekao „dođi da pričamo o životu“ dok dinsta luk i uvek u pozadini ima neku finu muziku. Obožavala sam kad to kaže jer je to uvek značilo da će na red doći i priče o simpatijama. Tad sam ga zvala tajo i taja je sve razumeo, sve nevolje u scenuariju „ne nemoj mi prići“ do onih očijukanja na putu do škole i smrtne boli kada ti pogled nije uzvraćen. Na trenutak bi mi uvek bilo lakše jer eto ako je on prošao iste muke, a sad veselo kuva bešamel sos sigurno znači da će i sa mnom sve biti ok. Na kraju bih i ja sa njim podelila neko svoje zapažanje, a kada bi se on složio, da li iz kulture ili baš za baš, osetila bih se mudro baš kao on i odmah je dan bivao bolji. Kroz te razgovore pored mnogih životnih mudrosti, naučila sam da pravim čuvenu tatinu lazanju, prateći svaki njegov postupak, odabir sastojaka i caku.
Ove jesenje nedelje u Lidl je došla Italija sa svim svojim delikatesima, od sireva do najfinijih kora za lazanju, te sam osetila da je pravo vreme da podelim sa vama tatin recept za lazanju, jelo koje će obradovati sve ljude ovoga sveta. Iako je sastavljena od vrlo jednostavnih sastojaka, ima nešto u tim slojevima što je čini gotovo nestvarno dobrom. Poslužite je porodici vikendom za večeru ili prijateljima uz vino i zasigurno ćete imati na raspolaganju bezbrojne osmehe koji su tu samo zbog vas. Recept vas čeka na ovoj stranici, a vi nemojte dugo čekati da ga napravite jer će rerna dodatno zagrejati vašu kuću, a vaša deca će dobiti priliku da stvore neka nezaboravna sećanja sa vama dok vas u kuhinji budu ispitivala o životu.